dijous, 5 de juny del 2008

Boicot a Air Berlin



La nostra única resposta: boicot a Air Berlin

VilaWeb ha parlat amb la responsable de premsa d'Air Berlín a Espanya, Ana Baschwitz, que ha reafirmat el suport d'Air Berlín a l'editorial (pdf) que el director de la companyia aèria ha publicat a la revista que reparteixen entre els passatgers i que ataca el català. Joachim Hunold, director general d'Air Berlín, hi diu que avui en dia l'espanyol ja no és una llengua oficial a Mallorca, que hi ha nens que no el saben parlar i que la partició d'Espanya en nacionalismes regionals és un retorn als mini-estats medievals.

Segons Ana Baschwitz l'espanyol és la llengua oficial de l'estat i per tant, Air Berlín, que és una companyia aèria internacional, ja en té prou d'utilitzar aquest idioma. Baschwitz també ha dit a VilaWeb que comparteix les declaracions de Joachim Hunold respecte al català, que és veritat que hi ha nens que no l'aprenen i ha posat com a exemple la retirada de la tercera hora d'espanyol a Catalunya. La responsable de premsa considera que és innecessari que es faci servir el català, el basc o el gallec en les comunciacions de la companyia perquè tothom entén l'espanyol.

Ana Baschwitz ha puntualitzat que l'editorial no representa l'opinió de tota la companyia, sinó tan sols la del director, tot i que la comparteix. També ha dit que la companyia no emetria cap comunicat o nota de premsa sobre la qüestió.

Tot plegat és una resposta a una carta de la directora general de Política Lingüística de les Illes, Margalida Tous, en què demanava a Air Berlín i a d'altres companyies aèries que fessin servir també el català en les comunicacions amb els passatgers. L'editorial publicat per Hurnold, però, es pregunta si els caldrà donar cursos de català per decret als treballadors de la companyia.

Feu-ho córrer!

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Això és una autèntica vergonya!

Hauríem d'instar a la Generalitat per a que també protesti, exigeixi una rectificació pública i que és faci servir el català en els vols al Principat.

Proposo fer alguna acció de protesta en front de les oficines que aquesta gent té al Prat (repartir octavetes informant del tema, ...). Tots els usuaris catalans s'haurien d'assabentar quina mena de gent dirigeix a aquesta companyia.

Anònim ha dit...

tiu, parles de boicot a Air Berlin i a la teva pagina el primer anunci de google que surt es........ d'Air Berlin!!!!!!
i en castellà.....

Anònim ha dit...

imperialisme en tota regla

Anònim ha dit...

Es vergonyós, espero que no viatgi ningú amb AirBerlin! A la fi i al cap, amb aquests comunicats es veu que el nacisme encara està patent en les seves ments

Anònim ha dit...

Envieu e-mails de protesta!! (i si pot ser adjuntant algun arxiu que pesi uns quants megas millor)

abpresse@airberlin.com, yborn@airberlin.com, cloeffler@airberlin.com, nbernhardt@airberlin.com, aweber@airberlin.com, alexandramueller@airberlin.com, jball@airberlin.com, miriammueller@airberlin.com, mdoberschuetz@airberlin.com

DL ha dit...

Considero desafortunat el logo que inclou una creu gamada damunt Air Berlin.

Si hem de combatre la difamació contra el poble català, no podem caure en tics difamatoris contra el poble alemany (p.ex. alemany = nazi).

És més, i ja posats a dir, no és la creu gamada el símbol que més correspon a les campanyes actuals de destrucció de la identitat dels pobles d'Europa. Unes campanyes deliberades que no es fan des de les coordenades ideològiques del nacional-socialisme o del feixisme, sinó des de les coordenades ideològiques del democratisme "pluralista" i "individualista".

Allò que destrueix avui dia les identitats d'Europa no és el "feixisme" sinó aquesta mena de "democràcia" que ens ha tocat viure. Una democràcia armada on la integritat dels estats com a eines d'opressió en tots els àmbits és vital. És en aquesta ideologia "democràtica" i "progressiva" on caben les expressions catalanòfobes de Hunold i companyia. No és l'extrema dreta catalanòfoba de tota la vida, sinó una catalanofòbia disfressada de centrista i/o d'esquerres, multiculturalista tot sovint. Un enemic molt més insidiós al qual no podem col·locar la creu gamada.

Unknown ha dit...

Quins uns, aquests berlinesos.... Podríen quedar-se a Alexander Platz!