dijous, 10 de juny del 2004

Alternativa Verda reclama un pla de protecció integral de la conca del Fluvià


Instal·lació de cogeneració de la paperera La Confianza

Considera que el vessament de 25.000 litres de fuel a Beuda és un exemple de la manca de transversalitat de la gestió ambiental de la Generalitat

Tenien la deguda llicència els dipòsits de la paperera La Confianza (amb cogeneració de Confirel), que han vessat 25.000 litres de fuel al Fluvià? I en el cas que la tinguessin, el Departament d’Indústria havia fet les obligades inspeccions i certificacions necessàries perquè aquests dipòsits complissin la normativa homologada? Aquestes són les preguntes que Els Verds-Alternativa Verda ens fem davant el greu dany ecològic que acaba de patir el Fluvià, un dels rius encara millor preservats de Catalunya.

L’accident és un exemple de la manca de transversalitat de la gestió ambiental de la Generalitat, heretada del govern de CiU. És el Departament d’Indústria el responsable del control dels dipòsits i tancs d’emmagatzematge de combustibles, no el Departament de Medi Ambient ni l’ACA. Entenem que la gestió hauria de ser més integrada per evitar situacions com la que ha provocat el vessament de fuel de la paperera La Confianza i Confirel, que afectarà sobretot les ribes del riu, a més de la fauna i la flora.

Els Verds-Alternativa Verda reclama al Tripartit un Pla de Protecció integral de la conca del Fluvià des de la capçalera a la desembocadura, que no va portar a terme l’anterior govern de CiU.

Els Verds-Alternativa Verda
info@verds-alternativaverda.org

1 comentari:

Anònim ha dit...

¿Eres un independentista catalán? Esque con lo poco que entiendo no me queda claro