dijous, 18 de novembre del 2010

Rut Carandell: “Hem de ser lliures i no súbdits com fins ara”


L'històric fundador de CDC, Miquel Sellarès, ha estat present a l'acte de l'Orfeó Gracienc


Carles Móra afirma que els polítics viuen dins una formatgera i són incapaços de dir "Prou!"


Aquest dimecres 18 de novcembre Reagrupament ha tornat a estar present al nostre barri. De primer, amb la nostra candidata per Barcelona, Rut Carandell, hem fet una passejada pel Mercat de l’Abaceria, a la Travessera de Gràcia. Els comerciants han manifestat la seva preocupació per la reducció de les vendes i els clients que a aquella hora eren a comprar han acollit amb molt bon tremp les explicacions de la nostra candidata.
A dos quarts d’una, a la plaça Joanic, un nodrit grup de graciencs s’ha interessat per les propostes de Reagrupament Independentista que, des de l’inèdit escenari mòbil de la formació, els han explicat la pròpia Rut Carandell i l’alcalde d’Arenys de Munt, iniciador de les consultes per la independència, en Carles Móra.
Móra s’ha referit a l’espoliació fiscal i al fet que els polítics, que sembla “que viuen en una formatgera” no són capaços de dir “prou!” a la situació que "vivim d’absoluta indefensió els catalans".
Rut Carandell, que ha detallat la triple recepta de RCat —independència, democràcia i treball— ha declarat que és hora que els catalans “deixem de ser súbdits per esdevenir lliures” i l’única manera de fer-ho, ha dit, és apostar pel vot a Reagrupament, que, a més, garanteix —”cosa que no fa ningú més”— una regeneració democràtica a fons per fer fora els qui, simplement, escalfen caidres i viuen professionalment de la política. “Nosaltres som gent normal. Jo mateixa sóc mare de tres fills i tinc la meva feina a la Universitat Autònoma i vull, com la resta de candidats, dedicar un temps limitat a la política, perquè els que ho havien de fer no solament no ho han fet sinó que aconseguiran que Catalunya esdevingui una simple regió més d’Espanya”.
Vegeu + fotografies de la passejada i de l’acte.

A l'Orfeó amb Ramon Carner i Rut Carandell, amb la presència de Miquel Sellarès


Al vespre, a dos quarts de nou, Ramon Carner, president del Cercle Català de Negocis, i Rut Carandell han desgranat amb més calma les propostes de Reagrupament. Carner ha estat molt optimista pel que fa al futur pròxim de Catalunya i ha relatat que Alemanya està molt interessada que al sud d'Europa hi hagi un veritable motor econòmic, i aquest no pot ser altre que el català. "Així a Espanya, que es podria enfonsar, li haurien d''allargar els fons europeus per subsistir pel cap baix durant 10 anys".
Entre els assitents a l'acte hi era Miquel Sellarès, un dels fundadors de Convergència Democràtica de Catalunya i president del Centre d'Estudis d'Opinió.
Vegeu + fotografies d'aquest acte