divendres, 19 de novembre del 2010

Carretero: "La Generalitat s'ha convertit en una agència de col·locació"


Joan Carretero al Cinema Avinguda.

El líder de Reagrupament esdevé profeta a la seva terra de Puigcerdà

Joan Carretero ha esdevingut avui profeta a la seva terra, cosa que no sol passar amb els polítics, segurament perquè la professió del capdavanter de Reagrupament Independentista és la de metge i no la de polític, art —el de la política— a la qual s'ha dedicat com a alcalde durant vuit anys a Puigcerdà o com a conseller de Governació, fins que el va fer fora Montilla. Emocionat davant de les més de tres-centes cinquanta persones que s'han aplegat al Cinema Avinguda de la capital cerdana, Carretero ha començat el seu parlament amb la contundència habitual: "Sabeu que el que diem ho fem (a Puigcerdà ho saben prou bé) i ara el que volem és dedicar uns anys de la nostra vida a l'objectiu de la independència... Ho diem i ho farem".

La gent, dempeus, entona El Cant de la Senyera.
No menys explícit s'ha manifestat quan ha parlat del dèficit que arrossega la Generalitat i que comporta que, en plena crisi, es rebaixi el sou als empleats públics però, per altra banda, s'atorgui als partits parlamentaris una bestreta a compte de les despeses electorals, amb un augment, a més, d'un 9%. De fet, per a Carretero "els partits polítics han parat tots la mà abans de fer la feina". Per al presidenciable i candidat per Girona, "la Generalitat s'ha convertit en una gran agència de col·locació".

En l'acte, presentat per Pere Rial hi ha intervingut, també Carles Bonaventura, que ha reclamat d'anar per feina: "Som una nació, el català és la nostra llengua i els diners dels catalans s'han de quedar a Catalunya. Què votem el dia 28N, doncs?: continuar amb l'espoliació i el maltracte o trencar les cadenes i alliberar-nos". L'acte heroic, com diuen els reagrupats, és anar a voter.

Més de 350 persones han assistir a l'acte de Reagrupament a Puigcerdà.
La jornada a la Cerdanya, centrada a Puigcerdà, ha estat plagada d'anècdotes, com la del peixater i president del club d'hòquei, que es presenta com un “incondicional” de Carretero i l'entronitza abans de les eleccions: “tu sí que seràs president!”. O quan a la penya barcelonista l'han emplaçat a fer una butifarra quan acabi la campanya. Els cerdans confien en el doctor i confien en el politic, una confiança que, a l'hora de la veritat es tradueix en vots.