dimecres, 17 de novembre del 2010

Carretero. "Les diferències de Reagrupament amb les altres forces son remarcables"

Joan Carretero a TV Girona.
Reagrupament omple Bescanó i marca distancies amb la resta de partits


Reagrupament ha marcat distàncies aquest dimarts a Bescanó amb les altres organitzacions que aspiren a defensar la independència de Catalunya al Parlament . El candidat de Reagrupament a la Generalitat, Joan Carretero, ha ironitzat que en aquestes eleccions algunes formacions de recent creació van "amb Ferrari" mentre que "nosaltres anem amb tractor". "Ara a més al Ferrari hi ha pujat una dona" ha afirmat referint-se a una actriu porno davant les rialles dels gairebé dos-cents assistents que omplien la sala polivalent d'aquesta població del Gironès.

El metge de Puigcerdà —que ha estat avui també a Roses i Figueres— ha fet aquestes declaracions durant l'habitual i inèdit torn obert de preguntes quan els assistents li demanaven en més d'una ocasió una i altra vegada perquè no havien presentat una candidatura conjunta. Carretero ha deixat clar que "no estem per barallar-nos amb la resta de partits independentistes" però ha recordat que uns dels tres impulsors de Solidaritat "ha votat totes les resolucions a favor de l'Estatut que el president Montilla ha presentat al Parlament aquests darrers quatre anys" o que el partit en el qual militava abans va votar un president espanyol o els pressupostos generals de l'Estat.


Reaagrupament va omplir la Sala Polivalent de Bescanó
Pel que fa a una possible unitat d'acció al Parlament en el supòsit que altres forces independentistes hi aconsegueixen entrar-hi, el presidenciable i candidat per Girona tampoc no ha obert la porta de bat a bat a una entesa global perquè ha remarcat que "tenim diferencies substancials, ells volen entrar al govern i nosaltres no, ells volen crear una Conselleria en Cap i per nosaltres és caure en el mateix error de la resta de partits". "Ens trobarem en algunes coses però en d'altres no" ha sentenciat. Per reblar que tot plegat no és un joc, Joan Carretero ha deixat anar irònicament que "la vida és dura" i "sempre cal triar" i per això calia votar Reagrupament Independentista.


Joan Carretero a Empordà TV.

Nou recurs de Reagrupament contra la Junta Electoral pels "blocs" electorals

L'al·legació presentada per Reagrupament Independentista aquista mitja tarda de dilmarts, considera que es vulnera l'article 43.3 de l'Estatut que assenyala que “els poders públics han de procurar que (...) els electors rebin dels mitjans de comunicació una informació veraç, objectiva, neutral i respectuosa del pluralisme polític sobre les candidatures que concorren en els processos electorals. La formació independentista s'aferra a aquest article per reivindicar que  "els mitjans de la CCMA tenen l’obligació d’emetre informació de totes les candidatures que hi concorren". Reagrupament considera que amb la decisió adoptada per la Junta electoral s'infringeix la norma jurídica sobre la regulació de la informació dels mitjans públics.

Davant d'aquest fet, Reagrupament insta la Junta Electoral Provincial a remetre'l a la Central i que aquesta revoqui l’esmentat acord i "deixi sense efecte els criteris de cobertura informativa de la campanya electoral als mitjans de la CCMA i acordi que els criteris aplicables són els criteris continguts en l’Acord 78/2007, de 7 de març, del Consell de l’Audiovisual de Catalunya que s’ha adjuntat a aquest escrit".

RCat reclama que es modifiqui "els criteris adoptats pel Consell de Govern de la CCMA" i es cobreixi la informació del partit als telenotícies de TV3 i Catalunya Ràdio i la presència del candidat de Reagrupament a la Generalitat, Joan Carretero, en el debat de candidats que ha previst emetre la cadena i en els debats, en desconnexió territorial, amb candidats de les circumscripcions de Lleida, Tarragona i Girona.