diumenge, 14 de novembre del 2010

«Ens estan embargant el país»


Joan Carretero, Rut Carandell i Carles Móra 
omplen Igualada amb Reagrupament





Nit de ple al Saló Rosa, l'antic cinema d'Igualada, al bell mig de la capital de l'Anoia, que ha aplegat més de tres-centes persones amb ganes de sentir parlar els caps de llista de Girona i Barcelona, Joan Carretero, Rut Carandell i Carles Móra, alcalde d'Arenys de Munt i inicicador de les consultes independentistes. 

Presentats per Teresa Pelegrí, que ha assenyalat què volíem triar, si el "pack d'Espanya o el pack de la independència, ha parlat primer Carles Möra, que ha fet un abrandat discurs en què s'ha preguntat  per què els polítics actuals no se subleven davant les injustícies que pateix "la nostra gent, el nostre poble", seguit de la cap de llista per Barcelona, Rut Carandell, que ha explicat que havia vingut amb tren i havia trigat una hora quaranta minuts per fer seixanta quilòmetres: «Aquest és el país que ens han deixat durant aquests trenta anys de democràcia».



Joan Carretero no ha estat menys contundent i ha afirmat que ens estan embargant el país. "En aquests moments s'han embargat ja 230.000 habitatges a Catalunya, la Generalitat ha aprovat un pressupost de deute permanent i està a punt de ser intervingut". La independència, per al líder de Reagrupament, "és disposar de tots els nostres recursos, que la nostra llengua sigui oficial a Europa o tenir seleccions esportives catalanes que competeixin internacionalment". 

Contra els que auguren un futur gris si Catalunya esdevé un estat, el presidenciable ha recordat que "cap país que ha esdevingut lliure no ha volgut tornar a la metròpolis" i ha afegit que tots els nous estats "han augmentat la seva riquesa". El metge de Puigcerdà ha apel·lat al fet que la generació actual "tenim la responsabilitat que la nació no desaparegui".

En la seva intervenció, carregada de fina ironia, el cap de llista per Girona ha afirmat que "els que creuen que és possible el concert econòmic, convocar un referèndum d'autodeterminació o el federalisme" després de la sentència del TC sobre l'Estatut pateixen "al·lucinacions". "Aquests no calen que preguin carreterines ni substàncies psicotròpiques" ha sentenciat entre les rialles del públic assistent. A parer del candidat, la retallada de l'Estatut i el sistema de finançament pactat "ens han deixat clar que no som una nació ni el prèambul, que no tindrem més competències i que les que tenim no es blindaran".

A Calaf: 
«Traiem-nos la por del damunt»



El vistós autocar de campanya de Reagrupament, s'ha endinsat aquest diumenge de matí a Calaf, dins la campanya que es fa a l'Anoia i a l'Alta Segarra. El missatge ha estat clar: "No tingueu por d'anar a les urnes. Traiem-nos la por del damunt", ha dit el metge de Puigcerdà.


Des de l'speak corner de Calaf, al mig del mercat, i acompanyat de la candidata de l'Anoia, Teresa Pelegrí, Carretero ha instat els ciutadans a anar a votar el dia de les eleccions a "la gent valenta, a la gent del país, a la gent que se l'estima". En aquest acte de petit format, preludi de l'acte central a l'Anoia que la formació celebrarà aquest vespre a Igualada al Saló Rosa a les 20:00 h, el cap de llista per Girona ha lamentat "la sensació de derrota que té gravada la gent al cap" després de la sentència del TC sobre l'Estatut i ha reclamat "moral de victòria" per fer avançar el país cap a la independència. 


Pel que fa a la darrera enquesta del CIS, que no dóna representació a Reagrupament, però la situa ja per damunt de SI, Carretero ha advertit que "totes les enquestes ens diran que no traurem representació". Tanmateix, ha assegurat que "nosaltres anem pedalant i estem pujant en intenció de vot".

+ fotografies.

1 comentari:

Kroull ha dit...

aquest programet està prou bé
http://www.elecciones.es/app/