dissabte, 13 de novembre del 2010

Carretero: el concert econòmic, l'Espanya federal o els referèndums són al·lucinacions que no duen enlloc


Primer dia de campanya al Bages amb l'autocar de Reagrupament



A les 9 del matí, havent dormit a penes 5 hores després del brillant inici de campanya de dijous a la nit a la Seu Vella de Lleida, aquest divendres, a les 9 del matí l'autocar de Reagrupament ha posat la directa cap al Bages. De primer, parada a Sant Vicenç de Castellet, on s'ha recorregut a fons les esponeroses parades del mercat i s'ha saludat i conversat amb els vilatans. Carretero ha tingut paciència a demanar el vot i a escoltar les queixes de la gent, principalment quant al fet econòmic, el tancament d'empreses o l'abandó dels camps de conreu.

Ja a Manresa, un bon dinar al Kursal, amb empresaris de tots els sectors representants d'UBIC, Manresacomercial i PIMEC de la Catalunya Central i a mitja tarda una visita a AMPANS, amb 45 anys d'experiència en l'educació i agombolament de joves i adolescents amb dificultats.

Al vespre, passejada per Manresa i a dos quarts de nou l'acte al local Els Carlins, que s'ha omplet per escoltar, presentats per l'incansable Ramon Pallàs, Sandra Lomas, Rut Carandell i Sandra Lomas. Joan Carretero ha convidat els assistents a no fer veure que no passa res a Catalunya i a prendren's les eleccions com un autèntic referèndum "tal i com diu Montilla que els catalans ja ens autodeterminem cada quatre anys". El metge de Puigcerdà ha al·ludit a la seva professió per a il·lustrar la situació: els catalans hem patit durant molt temps "il·lusions òptiques" i alguns polítics volen transformar aquestes il·lusions en "al·lucinacions" com el "concert econòmic" o "l'Espanya federal" o el "referèndum". "O són al·lucinacions o directament són mentida" ha sentenciat.


Pel que fa al dèficit fiscal de Catalunya, Carretero ha advertit que els pressupostos d'enguany suposaran afegir 10.000 milions al deute acumulat de 40.000 milions d'euros. "Com tot segueixi així, en 2 o 3 anys, o Espanya o la Unió Europea ens faran tancar la Generalitat" ha alertat el líder reagrupat. A més, ha recordat que després de la sentència de l'Estatut l'acció d'Espanya s'ha tornat més virulenta i han deixat enrere "el temps de la tolerància". Les sentències contra la llengua així ho demostren segons el líder de Reagrupament.



L'autocar de Reagrupament ha tornat a la capital catalana, on ha arribat a dos quarts de dotze de la nit.