dimarts, 16 de novembre del 2010

Carretero: “Això de l'autonomia de Catalunya és com una innocentada”

Carretero va omplir el Cine Petit de Torroella de Montgrí.
Reagrupament s'endinsa a les comarques gironines i es mostren eufòrics per les enquestes


Joan Carretero ha dit aquesta nit de dilluns al Cine Petit de Torroella de Montgrí que potser al president Montilla li hauria agradat més convocar les eleccions el 28 de desembre en comptes del 28-N “perquè això de l'autonomia de Catalunya és com una innocentada”.

A la televisió de la Costa Brava, a S'Agaró, al Parc Científic i Tecnològic, a la Televisió de Girona, al Diari de Girona, en un acte al Col·legi d'Odontòlegs i Estomatòlegs, o ja entrat el vespre a Torroella, el candidat de Reagrupament Independentista ha insistit avui que cal anar a votar i triar entre la resignació o “el més del mateix, és a dir, la gestió de les engrunes” i la dignitat, que és l'únic camí per esdevenir lliures.

Carretero, ha intervingut a Torroella, a dos quarts de deu del vespre, junt amb Joan Radresa, Agustí Esparducer, Carles Bonaventura i Ignasi Planes, els quals han defensat el posicionament de Rcat en aquesta contesa electoral. “El deute de la Generalitat a 31 de desembre serà de 40.000 M€ i jo calculo que en dos anys, sigui el Govern espanyol, sigui la Unió Europea tancarà la barraca, l'invent aquest de les autonomies”, ha dit Carretero.




Durant el dia d'avui algunes enquestes ja situen la formació independentista al Parlament, si més no per a la demarcació per Lleida. Carretero ha dit que estaven eufòrics.“perquè treure un diputat per Lleida vol dir que en traurem vuit o nou a la resta del territori”.



La Junta Electoral tomba el recurs de Reagrupament



Després d'una llarga deliberació, la Junta Electoral Provincial de Barcelona impedeix, una vegada més, la pluralitat política als mitjans de comunicació en tombar el recurs que Reagrupament Independentista va presentar per tenir-hi veu. Els tres jutges han decidit no donar-los la raó i han rebut, a més, l'oposició d'ERC, PSC, CiU i la pròpia CCMA (Corporació Catalana de Mitjans Audivisuals).

Roger Granados, representant general de Rcat —que viatja avui amb l'equip de Joan Carretero per les comarques gironines amb l'autocar de campanya—, ha declarar que presentaran recurs a la Junta Electoral Central tot demanant l'anul·lació d'aquest acord perquè “vulnera el dret fonamental de Reagrupament a participar en el procés electoral en condicions de mínima igualita”.

Així mateix, ha denunciat l'estat d'excepció informatiu a què s'està sotmetent a Reagrupament per part dels mitjans públics pagats amb els impostos de tothom.