dissabte, 20 de novembre del 2010

Carretero: "Volem capgirar el rumb a la deriva del nostre país"




Reagrupament pren força a l'Alt i al Baix Camp



"Volem capgirar el rumb a la deriva del nostre país", ha exclamat Joan Carretero a la capital de l'Alt Camp, al final de la jornada d'avui. En la ruta de l'autocar de Reagrupament arreu del país durant la campanya electoral, aquest divendres Joan Carretero i el seu equip de col·laboradors s'ha endinsat per les comarques de l'Alt i el Baix Camp. De primer, amb una visita al Cooperativa Vinícola de Gratallops, on han pogut conèixer de primera mà les instal·lacions i els processos de producció del vi i de l'oli d'aquestes terres. A la tarda, en la visita a la Fira de l'Oli de Reus, i ja entrar el vespre, a dos quarts de nou, amb l'acte central a la Casa de Cultura de Valls, on s'han aplegat fins a 200 persones per escoltar Ferran Pujol, candidat per la demarcació de Tarragona, i Joan Carretero, presidenciable i cap de llista per Girona, tots dos presentats per Lluís Estrada, número 3 de la llista tarragonina.


A l'inici de l'acte, la dissenyadora de moda Lluïsa Sanabre ha presentat el vestit de núvia que ha ofert a Reagrupament, no sense abans queixar-se que una ràdio local havien comparat aquesta iniciativa amb el vídeo de l'orgasme del senyor Montilla, fet que ha considerat indignant i que ha fet rectificar a aquest mitjà de comunicació. Ferran Pujol, per la seva banda, ha explicat als assistents, entre d'altres novetats que proposa Reagrupament quant a la regeneració democràtica, el fet d'una llei electoral que hauria de permetre votar el propi diputat del territori i que aquest tingués una oficina on atendre els ciutadans. També, ha afirmat que el vot es podia canviar, que no era una mena de religió o un acte de fe votar sempre el mateix partit, o decidir no votar mai, sinó obrir-se a la possibilitat de canviar-lo perquè allò que Reagrupament proposa, la proclamació unilateral de la independència, és inèdit en la història de la política catalana.

Joan Carretero, al seu torn, ha dit que els ciutadans han de ser crítics i conscients sobre tot el cúmul de falsedats i mentides que els vénen a vendre els partits del poder: "El concert econòmic és absolutament impossible; l'Espanya federal, una altra fal·làcia que no es creue ja cap partit espanyol, perquè si mai es canviés la Constitució espanyola encara aniríem a pitjor els catalans", ha afirmat el capdavanter de Reagrupament. També s'ha referit a la possibilitat d'un referèndum quan ha dit que "Aquests que 'van lents' saben prou bé que es necessita l'autorització d'un Govern espanyol que, evidentment, mai no es produirà".

També, ha estat molt crític amb els partits que actualment són al Parlament de Catalunya: "Ells decideixen qui surt als mitjans públics i ells mateixos es reparteixen els diners, de tothom, per fer la campanya electoral". Per al metge de Puigcerdà, la salmòdia de xifres sobre el deute de la Generalitat, el dèficit fiscal, el tancament d'empreses, sembla que la recitem com "si no fos cosa nostra". Però per poder girar aquesta situació, "en què no tenim capacitat per fer res", cal apostar per l'Estat propi. "Si al món no hi ets, com a la taula d'en Bernat, no hi ets comptat. L'Estat espanyol defensa els seus interessos no els nostres. El camp espanyol és el de les grans extensions de terreny, el de fer-hi poca feina: la pagesa que ha rebut més diners d'Europa és la 'duquessa de Alba'. El model català de petita i mitjana empresa no serà mai defensat per Espanya. El seu és el dels Florentino Pérez o les Koplovitz.

Per a Carretero, a l'hora d'anar a votar, la pregunta clau que ens hem de fer, és: "Quin país volem? El d'un Govern que s'ha convertit en una agència de col·locació, el de l'Espanya que ens roba i ataca la nostra llengua i no ens permet decidir res, o una Catalunya lliure, amb un Estat normal, de gent normal que pot viure amb benestar i treballar l'excel·lència?". Per fer això cal "un acte tranquil, de sobirania, de dignitat". Els catalans, ha dit Joan Carretero, ho hem tingut difícil per aconseguir la independència per la via armada, però en aquesta democràcia ho podem fer "si no volem continuar sent un país que viu de genolls i que aviat haurà de demanar perdó per existir". "No pot ser —ha reblat— que els únics que no ens creiem que som capaços de ser independents siguem els catalans".