diumenge, 21 de novembre del 2010

Joan Carretero: "Hem de convertir les eleccions en un plebiscit per l'Estat propi"



Reagrupament fa el ple a Vic amb Rut Carandell, Carles Móra i Imma Bellafont
Carretero, Carandell, Móra, Bellafont, han omplert la sala dedicada al patriota Marià Vila d'Abadal, al Sucre de Vic, després d'una jornada completa aquest dissabte a la capital d'Osona. El president de Reagrupament ha dit, a l'hora final del míting, que "hem de convertir les eleccions en un plebiscit per l'Estat propi", just després de mostrar-se especialment irònic amb els que es despullen, ensenyen la pitrera o altres parts del cos i que han convertit aquesta campanya "en un espectacle, en tot menys en el que cal fer que és parlar amb la gent", o, tant important com això, que és "escoltar-la", com ha recordat la candidata per Barcelona Rut Carandell.


Presentats per Imma Bellafont, que veu tocar la independència, els oradors han estat rebuts amb entusiasme, rialles i molts aplaudiments, segons el cas. Així, Carles Mórs ha estat fins i tot conciliador quan ha afirmat que "encara que farem un cràter al Parlament per fer sentir la volença del poble, finbs i tot hi convidarem els que ens volen estarracats i agenollats". Rut Carandell ha insistit en les lleis que proposa Reagrupament per a la regeneració democràtica i ha recordat amb emoció un dels primers actes en què va participar i en què hom li va dir que la votarien perquè tocava de peus a terra. "Sempre ens han dit que els independentistes som uns somniatruites i, en canvi, ara és hora, justament de tocar de peus a terra... Tenim la raó, i això ens dóna força".


Joan Carretero, al seu torn, ha dit que els ciutadans han de ser crítics i conscients sobre tot el cúmul de falsedats i mentides que els vénen a vendre els partits del poder: "El concert econòmic és absolutament impossible; l'Espanya federal, una altra fal·làcia que no es creu ja cap partit espanyol, perquè si mai es canviés la Constitució espanyola encara aniríem a pitjor els catalans", ha afirmat el capdavanter de Reagrupament. També s'ha referit a la possibilitat d'un referèndum quan ha dit que "Aquests que 'van lents' saben prou bé que es necessita l'autorització d'un Govern espanyol que, evidentment, mai no es produirà".