dimecres, 9 de desembre del 2009

Arribarà l'hora de la independència a TV3, Terribas?

Miquel Macià, periodista català i cap del Grup Nació Digital, ha fet una «Carta oberta a Mònica Terribas» en què li reclama a l'antany enfant terrible del Canal 33 i TV3 (La Nit al Dia) que la televisió nacional que ara dirigeix es mulli, informativament parlant, pel que fa a les consultes independentistes del pròxim dia 13 de desembre.

No es tracta, doncs, que TV3 es declari independentista, sinó que, senzillament, informi sobre el que esta passant arreu del país —que és la funció que té el periodisme—, en comptes d'alienar-nos amb informatius l'únic referent dels quals és el que fan i desfan els espanyols.

La carta oberta, que és un model del tarannà obert i democràtic de Macià i del seu GND —i que hauria de ser norma en les relacions entre periodistes— apel·la al sentit de país i a l'honradesa de la Terribas: «Ja és hora que comencem de jugar-nos el tot pel tot per la llibertat del nostre país —manifesta Macià—. Si amb tu de directora, TV3 ha de seguir essent la principal eina d'espanyolització, no sabem què hi fas allà, apostant per un possibilisme de recorregut infinit».

No puc sinó sumar-me a la petició de Macià perquè TV3, en aquesta hora cabdal, faci el que els catalans n'esperem i que Mònica Terribas clavi un cop de puny a la taula, «que tu pots, que tu en saps, i tindràs el suport de molta gent. Si no te'n surts, sempre queda sortir a enganxar cartells, repartir octavetes o fer mítings per la independència. Els teus serien els millors mítings».

1 comentari:

Anònim ha dit...

Un reagrupat més amb el giny! Avui el Xvi Coral n'ha parlat al seu programa, però la presència de els consultes als Telenotícies està sent molt minsa. I que coincidexi amb La Marató els doanrà el rpetext eprfecte per a no fer-ne tot el cas que es mereix.