dilluns, 14 de desembre del 2009

Periodisme per a una Catalunya lliure

[Vila d'Abadal atenent els mitjans després de votar. Foto: Adrià Costa. GND.]



Ahir, des del Grup Nació Digital, es va tornar a viure una jornada històrica per al periodisme català. Miquel Macià, editor i ànima de l'equip humà i del gruix de publicacions que s'agombolen en aquesta capçalera digital, va jugar fort i va guanyar. Tots hi vam guanyar.


La clau de l'èxit de participació en les consultes a la comarca d'Osona (41,48%) cal cercar-la no solament en els milers de voluntaris que sota la fèrria i encertada direcció d'Osona decideix han treballat contra tots els elements, sinó, també, en el paper jugat pels mitjans de comunicació, fins al punt que Osona.com va treure al carrer una edició en paper de 50.000 exemplars demanant el a la població de la comarca.


Fins a quin punt haurà contribuït aquest esforç titànic del Grup ND en els resultats de la consulta a la comarca? Fins a quin punt, també, el compromís d'aquests periodistes per la llibertat no els passa factura, dia sí i dia també, amb el menysteniment d'altres mitjans molts cops disfressat d'objectivisme estúpid, pagat amb sucosos guanys?


La història ho dirà, perquè, com deia aquell, qui no vulgui pols que no vagi a l'era.