dijous, 14 de maig del 2009

La xiulada contra els reis i l'himne espanyol té conseqüències: violenta càrrega dels mossos contra els aficionats barcelonistes

La històrica xiulada d'ahir contra la presència dels reis espanyols i llur himne neofatxa per part dels seguidors bascos i catalans a Mestalla va tenir conseqüències quan els Mossos de Joan Saura van carregar, sense cap motiu, contra els més de 40.000 culers que van envair el centre de Barcelona per celebrar la copa aconseguida i el bon joc de l'equip, a més de l'esportivitat dels seguidors de l'Atlètic de Bilbao.




Sembla que Saura i els seus mossos —amb l'ajuda dels "especials" de la Guàrdia Urbana— estan entestats a aigualir qualsevol festa reivndicativa i de catalanitat. La xiulada a l'himne i el fet que en Piqué rebés la copa de mans del rei espanyol mentre brandava una estelada, devien ser motiu suficient per a Saura i els seus mossos per carregar contra qualsevol signe de contingut catalanista de la festa. L'excusa adduïda pels mossos en el patètic comunicat que han fet públic —i que la majoria de mitjans han reproduït sense contrastar— és ben sospitosa: un suposat grup de 300 violents al carrer Pelai van trencar el cordó policíac i, és clar, es van veure obligats a apallissar tothom ia detenir més de 40 persones, inclosos menors. Però el cert és que la gent no cabia al carrer i la pressió de la massa obligava a endarrerir l'incomprensible cordó dels mossos que, lluny d'obrir-se cap amunt, van començar a disparar i a atonyinar tothom qui tenien al davant.

Després, sí que hi va haver actes de vandalisme, pereò és molt incert de saber qui els comanava: un suposat grup de violents o un suposat grup d'agents de paisà, especialitzats a provocar situacions com les viscudes ahir.



Fixeu-vos en la foto de Ribas a El País: els qui estan detenint al terra una persona són agents de paisà, amb una estètica clavadeta a molts dels suposats provocadors (observeu el que du la boca tapada amb un mocador). Si eren tants els que diuen que els «Atacaven», només calia encerclar-los i aïllar-los, com s'ha fet en multitud d'ocasions en altres manifestacions, especialment d'estudiants i antisistema.

Xiular contra la monarquia i contra Espanya té les seves conseqüències.

4 comentaris:

zel ha dit...

Afegiria que aquest matí, he sentit en una tertúlia uns quants "assenyats" que proposen que tots aquest que sembla que provoquen aldarulls, se'ls tanqui a la presó, se'ls aïlli o el que sigui quan hi ha celebracions, o sogui, el súmmum, perquè ells no es referien als de paisà...

Jordi Vidal ha dit...

No veig amb prou claredat la relació entre la pitada i la repressió dels mossos. Potser caldria veure si va succeir el mateix a Bilbao. Jo més aviat m'inclino per una qüestió més estratègica.

Després dels fets ocorreguts amb les protestes anti-bolonya, l'"exèrcit" dels mossos ha perdut molt del respecte que imposava, de la seva capacitat d'atemorir. De fet, aquesta és llur principal arma i era necessari restaurar-la. De manera que aprofitant els esdeveniments esportius i el control dels mitjans es restaura la capacitat d'atemorir perduda.

Salutacions i disculpa la parrafada.

Marc. ha dit...

Amic i compatriota, em sembla que en aquest post has patinat una miqueta.
Jo també trobo patètic que en SAURON tingui el comanament dels Mossos, però no perdem bous i esquelles siusplau, Salut i Força.

josep m. ha dit...

jo el que veig en tot això és un "agraïment" o ganes de fer mèrits davant el poder espanyol de Madrid "l'ací també sabem com tractar els revoltats!"