dimarts, 20 de gener del 2009

Carta oberta de l'ambaixador d'Israel al president de la Generalitat de Catalunya

Benvolgut Sr. Montilla,

Ens adrecem a vostè mitjançant aquesta carta oberta per expressar la preocupació de l’Ambaixada d’Israel arran dels esdeveniments antisemites i anti-israelians que han tingut lloc a Catalunya darrerament.

Destacades personalitats polítiques dels partits que composen el tripartit que forma el Govern, han participat o donat suport a la manifestació anti-israeliana del passat dia 10 de gener a Barcelona o a les succesives i similars que han tingut lloc a Tarragona, Girona i altres ciutats catalanes. A totes elles s’ha difamat l’estat d’Israel, criminalitzant-lo. Els lemes i les consignes d’aquestes manifestacions res no tenen a veure amb la pau, el seu únic objectiu i contingut va ésser el d’atacar Israel. La presència d’encaputxats i d’una pistola qüestionen el seu caràcter pacífic. La participació de Joan Saura, Conseller d’Interior, persona responsable de la llei i l’ordre a Catalunya, a la manifestació de Barcelona, on es va cridar a favor de Hamàs (organització terrorista segons la Unió Europea), es varen cremar banderes d’Israel, es demanava el boicot a Israel i es varen distribuir pamflets on es criminalitzava les persones que públicament parlen a favor d’Israel, és inconcebible i preocupant.

La participació del senyor Saura i el silenci dels responsables polítics de Catalunya, davant d’aquesta espiral d’atacs i desqüalificacions contra l’estat d’Israel, considerem que generen l’ambient propici que va fer possible l’atac i les pintades a una de les sinagogues barcelonines (tal com var succeïr el dia 11 de gener). O també que determinats sectors de la societat es permetin intimidar o coaccionar a aquells que expresen lliurement posicions properes a Israel.

El Govern va modificar de manera unilateral la naturalesa oberta i pública d’un dels actes de Memòria de l’Holocaust. El fet que alguns líders polítics vinculin els actes de Memòria de l’Holocaust amb el conflicte entre Israel i Hamàs és moralment deplorable. Aquests fets han portat a la comunitat jueva de Catalunya a cancel·lar, com a protesta, la seva participació activa en els actes organitzats pel Govern amb motiu del Dia Internacional de la Memòria de l’Holocaust.

Estem profundament preocupats per la comunitat jueva i per la seva seguretat a Barcelona i a Catalunya.

Sr. President, esperem de vostè i del seu Govern que condemni de manera clara, contundent i inequívoca aquests actes violents, que garanteixi la seguretat de les comunitats jueves de Catalunya i que prengui mesures contra aquesta tendència totalitària que nega, mitjançant amenaces i violència, el dret a la paraula als ciutadans de Catalunya pel sol fet de donar suport a Israel.



Raphael Schutz
Ambaixador d’Israel a Espanya

Madrid, 19 de gener de 2009

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Volia afegir un comentari però he trobat les meves paraules en un altre lloc. L'adreça és: http://www.utupia.com/blog/
La meva proposta de solució al conflicte està en el punt que comença per Hammàs.
M'ha sorprès coincidir amb algú que no té encara trenta anys, a la meva edat!
Estic segur que el tòpic de la violència només en genera més aquí és ben evident.
No es pot justificar cap bàndol que la utilitzi per imposar les seves raons. Ni defensa, ni alliberament. No fem servir arguments medievals que hem passat una il·lustració, si us plau!.
En fi, estic d'acord amb aquell noi i em sembla que la solució judicial paritària seria una bona solució. I si molt m'apureu, com va dir Gandi: que ambdues parts siguin jutjades pel seu contrari.
Acceptar això seria valor no llançar crits amb les armes.
EPS

Unknown ha dit...

Què menys que criminalitzar l'estat d'Israel amb la massacre que està duent a terme!

L'ambaixador aquest ens vol fer creure que les sevs bombes són de pà amb vi i sucre.