dimecres, 16 de juliol del 2008

La irresistibe ascensió de Neus Bonet



Neus Bonet i Bagant (Barcelona, 1959), ha estat triada per fer «Els Matins» de Catalunya Ràdio, que Antoni Bassas abandona aquest pròxim 18 de juliol per pressions polítiques de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

La periodista flagell del món sardanista (va reduir els programes de sardana només a Catalunya Ràdio, eliminant els de Catalunya Música i l'aleshores Catalunya Cultura)), és membre de l'anomenada «màfia» o «clan» de l'avellana (Buenafuente, Francino, Grasset, etc.). De treballar a la COPE, a la SER o a Cadena 13 —ràdios catalanes on n'hi hagi—, va passar per Catalunya Ràdio durant onze anys i, més tard, per Ona Catalana i actualment, gràcies a l'inefable Sarsanedas, era directora general de Programes de les quare emissores de la CCRTV. Va ser l'organitzadora dels actes dels 25 anys de l'emissora, als quals alguns periodistes sub.versius —pioners a l'emissora— vam tenir l'honor de no ser-hi convidats.

En aquesta data tan franquista, el 18 de juliol, Neus Bonet es farà càrrec del mític programa matinal de la ràdio nacional catalana bo i acceptant, evidentment, les condicions que la senyora Rosa Cullell —exdirectora general de la Caixa i actual directora general de la CCMA, de tendència «encaixista» amb Espanya. of course— va exigir a Antoni Bassas i que ell no va acceptar, a saber: més pluralisme polític, de gènere i d'edat (sic!); un canvi en l'horari d'emissió (+ sic!) i el replantejament de la secció 'Alguna Pregunta Més' (recontrasic!).

Així és com, de mica en mica, es (de)construeix l'espai de comunicació nacional, sí senyor!

5 comentaris:

Anònim ha dit...

PERO QUE COI ESPERAVAS DEL NOIETS DEL AMO ZARAGOZA?.JO FINS I TOT TENIA POR QUE ENGALTESIN,A DÑA MILAGROS DEL PAIS,O AL INEFABLE TABORROT DEL SRO.BARNILS.AQUESTA ALMEINYS TOTS SABEM QUI ES. JUGANT AMB BCN....... M

Anònim ha dit...

Xavier, m'he pres la molèstia de mirar al diccionari el significat de la paraula xenofòbia per deixar-li ben clar que digui el que digui, vostè n'és un de xenòfob.

- xenofòbia

f. [LC] [SO] [PS] Odi als estrangers.

Vostè té odi contra els espanyols, fruit d'una generalització, que com tota generalització no és bona, que reivindica l'assignació de medalla d'invasor, colonialista, brètol, ignorant i una pila d'adjectius més a qualsevol persona que no se senti tan català com vostè s'hi sent.

Sóc jo el que ha de llegir més i deixar de sentir la COPE? En primer lloc, llegeixo bastant i em mantinc ben informat, i en segon lloc sóc ateu i ni m'he molestat en escoltar aquesta emissora. Obri la seva ment i defensi la seva postura des de la argumentació racional i no des del radicalisme nacionalista que tant de mal ha fet, fa i farà!

Jordi Borràs ha dit...

Aquest d'aquí dalt és en Joan Ferran?

Mare meva, quan de bocamoll...

Salut Xavier!

Anònim ha dit...

El tal JoanJordi diu una veritat en acusar de xenòfobs, els espanyols són estrangers. Però diu una contradicció, no seria a tots els estrangers? No és just tenir odi contra qui et domina, t'oprimeix i et roba. Ai JoanJordi que em sembla que ets un botifler!

Anònim ha dit...

Sempre m'he preguntat que, perque no son ells, els que alguna vegada s'hagin d'"encaixar"?