divendres, 30 de novembre del 2007

Sense un estat propi no hi ha el dret a decidir

Carta oberta a les institucions catalanes

Aquesta carta no és una carta qualsevol. Aquesta carta és el pitjor missatge que pot rebre un servidor de la «cosa pública». I ho és perquè les meves paraules són les de qui ha perdut tota confiança en vós i se sent orfe de representació. La sensació que experimentem és que heu abandonat els catalans a la seva sort.

Sabeu prou bé quin és el caos que es deriva de la situació insostenible de les nostres infraestructures, així com l'estat llastimós del nostre sistema sanitari o educatiu. Per si ho ignoreu, he de dir-vos que en tot això ens hi estem jugant el nostre progrés i benestar econòmic, la nostra salut i el futur de les properes generacions de catalans. Sou conscient de tot plegat? Davant d'aquest estat d'emergència que vivim, el que hem vist per la vostra part és únicament la defensa d'uns interessos personals o de partit. Ni vós, ni cap dels dirigents polítics de Catalunya ha tingut el coratge d'encarar-se obertament amb una situació en la què, entre d'altres moltes coses, s'ha tractat com a simple bestiar desenes de milers de catalans usuaris dels servei de rodalies. La vostra ineficàcia a l'hora de resoldre situacions que afecten directament la vida diària del país (trens, aeroports, autopistes, llistes d'espera en la sanitat, etc.) no només ens perjudica psíquica i físicament sinó que també fa que envermellim com a poble. Ens feu sentir vergonya col·lectiva donat que molts poden pensar que tenim els dirigents que ens mereixem.

Aquest greu col·lapse que avui afecta el nostre dia a dia l'heu volgut emmascarar mitjançant picabaralles purament partidistes. La culpa, dieu, és d'aquells que no són del vostre bàndol. En tots els casos us treieu les puçes de sobre i mai existeix cap responsable de res. L'objectiu sempre és mantenir la cadira peti qui peti. Ara però, ja no ens podeu enredar més. Tenim proves més que suficients de la vostra inoperància i no podeu amagar per més temps que l'espoliació fiscal practicada amb el Principat de Catalunya situada l'any 2005 en 19.177 milions d'euros (52 milions d'euros diaris) pels governs d'Espanya, siguin del color que siguin, són la principal causa d'aquestes penúries que sofrim. Si, a més a més, veiem que l'acumulat entre els anys 1986 i 2005 ascendia a 191.000 milions d'euros (euros amb valor del 2005), no podem menys que preguntar-vos: com heu estat capaços de permetre el nostre empobriment? Tant poca és la consideració que teniu pel poble de Catalunya?

En un país on existís una autèntica democràcia en tots els ordres us diria que heu perdut el meu vot i demanaria que dimitíssiu. Però aquí aixó no té cap valor. Sabem perfectament que no plegarà ningú i heu demostrat que poc us importa que el 50% del poble que dieu representar s'abstingui i que l'altre 50% vagi a votar-vos amb una pinça al nas. Per tant, no us demanem res, simplement perquè com diu la veu popular “d'on no n'hi ha no en pot rajar”. Ara, en aquests moments, aspirem tan sols a que no empitjoreu més la nostra situació.

Amb tot, no ens resignem a la trista condició del “pagar i callar” a la qual segurament ens voleu reduir. La nostra veu la farem arribar allà on calgui per tal de garantir un futur digne per nosaltres i pels nostres fills, el qual sabem perfectament que passa exclusivament per assolir la independència de Catalunya i abandonar el trist paper de colònia al qual heu abocat el nostre poble amb les vostres polítiques pusil·lànimes. És per això que esperem ser milers i milers els catalans que, farts de no veure la solució als nostres problemes en els responsables de casa nostra, farem saber al Vicepresident de la Comissió Europea i Comissari Europeu de Transport, Sr. Jacques Barrot, quina és la patètica situació que travessa Catalunya. Esperem trobar en ell la ferma consciència de servidor públic que, per desgràcia, no existeix avui entre nosaltres.


Atentament,

Xavier Borràs Calvo
Barcelona (Barcelonès)

NOTA:
Per a la seva informació li faig saber que aquesta mateixa carta ha estat enviada a totes les persones i institucions de la següent llista:

Sr. José Montilla (President del Govern)
Sr. Josep-Lluís Carod-Rovira (Vicepresident del Govern)
Sr. Antoni Castells i Oliveres (Conseller d'Economia i Finances)
Sr. Joaquim Nadal i Farreras (Conseller de Política Territorial i Obres Públiques)
Sr. Ernest Maragall i Mira (Conseller d'Educació)
Sra. Marina Geli i Fàbrega (Consellera de Salut)
Sr. Ernest Benach (President del Parlament de Catalunya)
Grup parlamentari de CiU
Grup parlamentari Socialistes
Grup parlamentari d'ERC
Grup parlamentari Popular
Grup parlamentari d'ICV
Grup mixt
Sr. Rafael Ribó i Massó (Síndic de Greuges de Catalunya)

Així mateix també li faig saber que he enviat una carta al Sr. Jacques Barrot (Vice-President of the European Comission and European Comissioner for Transport).

_____________________________________________________

Afegiu-vos a aquesta campanya des de Catalunya Acció.

_____________________________________________________

Un nodrit grup d'amics independentistes ens trobarem a dos quarts de cinc de la tarda demà dissabte a la Placeta de Ramon Amadeu (al final del Carrer de Rivadeneyra, vegeu al plànol el punt blau) i anirem a la capçalera de la manifestació (vegeu rectangle blau del plànol) rere la pancarta de Sobirania i República.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Heu rebut alguna resposta?

Xavier Borràs ha dit...

Sí, alguna. Mira't http://www.catalunyaaccio.org/ i allà ho expliquen.