dijous, 8 de novembre del 2007

Barcelona insostenible, gràcies!



Són dos quarts de tres de la tarda, al Torrent de l'Olla, passada la Travessera de Gràcia de Barcelona. Un gran camió de Barcelona Neta, empresa de l'Ajuntament de la ciutat, bloqueja el nodrit trànsit d'aquestes vies des de fa estona perquè, oh meravella!, ha d'anar recollint de la vorera els quatre cartrons que hi han deixat els botiguers. A més del col·lapse circulatori, el soroll del camió mentre trinxa el rebuig i la contaminació que produeix són insuportables.

Quan sembla que s'ha desembullat l'embús, perquè el camió ha anat circulant cap avall, un altre enorme camió, aquest d'escombraries –més soroll, més contaminació–, comença a col·lapsar el trànsit a la cruïlla de la Travessera i el Torrent de l'Olla, perquè ha de recollir la poca brossa dels contenidors de la Travessera de Gràcia (recollits ja la matinada anterior, entre la una i les tres, com en tota la zona, tot desvetllant els veïns), amb que contravé l'ordre municipal que no es poden llençar les escombraries fins a les vuit del vespre.

Aquest xamfrà suara és l'indret més contaminat de Barcelona, gràcies, també, a l'absurd pla de mobilitat del consistori bipartit, que obliga la sortida dels vehicles cap a la ciutat per tan pocs carrers que converteix els dos vials esmentats en un flux constant de cotxes, perill per als vianants i pol·lució creixent.

És la Barcelona Sostenible!

5 comentaris:

una lingüista ha dit...

Just aquesta tarda he passat per aquest punt de Gràcia, i hi havia un embús...!

Vier ha dit...

No anem bé, senyor, no gens. Aquesta doble recollida en hores absurdes és totalment irracional.

Això sí, la foto és molt bona.

Unknown ha dit...

M'agradaria veure la gràcia que et faria tenir el portal ple de brossa, cartrons i deixalles cada tarda, ja que si no passessin les dues vegades, és com acabaria. No et queixis ant del soroll si no tens un contenidor de vidre aprop, que et desperta per les nits. Però que hi farem, és un mal necessari, el soroll i el transit a canvi de tindre una ciutat neta.

Anònim ha dit...

No és pas res nou que aquestes recollides causin congestions de tràfic, però tampoc ho és que la majoria de contenidors estan plens a vessar a l'hora a la que es buiden pel migdia.
Visc a la plaça del diamant i tinc un contenidor de vidres davant de l'habitació com qui diu, i tampoc no fa pas cap gràcia que el buidin a les 6 o les 7 del matí. Que hem de fer, viure entre la merda? Tancar Gràcia als vehicles i convertir-la en una presó? Obrir-la de dalt a baix durant 10 anys per soterrar el trànsit?
La seva és una crítica encertada però no aporta res, i a més, mancada de precisió.

Xavier Borràs ha dit...

Agraeixo les crítiques fetes per alex i marc; de fet només volia denunciar una situació que em sembla insostenible, totalment ineficient, del punt de vista energètic. Personalment, a sota la finestra de casa meva hi tinc cinc contenidors i totes les restes, de tota mena, que hi deixa la gent tohora (Abans hi teníem, a més, els de valorització i la pressió dels veïns va aconseguir que els posessin en un lloc apartat.). Vull dir, amb això, que tots patim més o menys aquesta situació, en què l'incivisme és norma. Cal fer molta feina...