dimecres, 26 de maig del 2004

La Comissió de la Dignitat valora positivament la trobada amb la ministra de Cultura

NOTA DE PREMSA DE LA COMISSIÓ DE LA DIGNITAT
Àrea de Mitjans de Comunicació del Secretariat

26 de maig de 2004
------------------------------------------------------

Carmen Calvo té voluntat de resoldre el contenciós sota el mandat del Congrés dels Diputats

Després de la reunió mantinguda aquest dimecres 26 de maig amb la ministra de Cultura, Carmen Calvo, el Secretariat de la Comissió de la Dignitat vol fer pública la següent declaració:

— La Comissió de la Dignitat valora positivament la trobada de gairebé dues hores que ha tingut lloc avui a la seu del Ministeri de Cultura espanyol amb la ministra Carmen Calvo.

— La Comissió de la Dignitat vol destacar el fet que la senyora ministra està ben informada sobre la qüestió dels anomenats Papers de Salamanca.

— Fruit d’aquesta trobada, la Comissió de la Dignitat entén que la ministra, seguint el mandat del Congrés dels Diputats del passat 18 de maig –que té un termini fixat a finals d’aquest 2004–, té voluntat política per resoldre la qüestió.

El molt honorabe Heribert Barrera, expresident del Parlament de Catalunya, que encapçalava la comitiva de la CdlD junt amb l’expresident Joan Rigol (president també de la Taula de Suport de la CdlD), li ha expressat a la ministra Carmen Calvo que ell era l’única persona viva de la delegació que “havia combatut al front amb l’exèrcit de la República contra el fexisme” i que per tant voldria que arribés el moment que “no hi hagués vencedors ni vençuts”, perquè fins ara “només hi ha vencedors: l’arxiu és l’arxiu dels vençuts i ja ha arribat l’hora que això s’acabi’.

A més de Barrera i Rigol, la delegació de la Comissió de la Dignitat ha estat formada per Ximo Puig, alcalde de Morella i vicepresident de les Corts Valencianes; Jose Luis de las Heras, professor titular d'Història Moderna de la Universitat de Salamanca; Joan Boadas, president de l'Associació d'Arxivers de Catalunya i, per part del Secretariat de la Comissió de la Dignitat, Toni Strubell, Josep Guia i Enric Borràs.

Acompanyava la ministra Carmen Calvo el director general del Llibre, Arxius i Biblioteques del Ministeri de Cultura, Rogelio Blanco Martínez.



Dibuix del ninotaire Puyal cedit a la Comissió de la Dignitat