divendres, 19 de setembre del 2003

Franco i Boadella: dues cares de la mateixa moneda?

Boadella ha estat definit com el bufó de la cort, de la cort que sigui: mentre li paguin -li paguem-, anirà fent la viu viu i fent i desfent aquest teatret tan ben fet però tan típic i gastat del hi, hi, hi i ha, ha, ha.

Ara, arran de la pròxima estrena de la pel·lícula d'Els Joglars Buen viaje, excelencia, ha volgut fer una paròdia d'una visita de Franco a la capital d'Osona. Bé, la cosa faria gràcia, tot just ara que es parla tant del retorn del franquisme (tret que el franquisme no ha marxat mai, és clar), si no fos que als vigatans no els ha fet gaire gràcia que el bufó Boadella i la seva tribú fessin el mec a la plaçaa gran de la ciutat. Però el que més els ha molestat és que el setmanari El 9 Nou hagi repartit banderoles espanyoles amb propaganda, part darrere del paperot, del mitjà de comunicació.

Una clara mostra de fins on pensen arribar els mitjans de comunicació per vendre més paper, però un insult al públic (i no precisament a la manera d'Ibsen, dissortadament allunyat del bufó Boadella).

Mentrestant, als teatres de Barcelona hi campen en un elevat tant per cent d'obres xarones i, per postres, fetes en la llengua dels veïns.

Com al franquisme!

Bon viatge, doncs. (Àmplia informació a Osona.com.)