diumenge, 21 de novembre de 2010

Reagrupament vaticina un tsunami al Parlament i omple l'Auditori de BarcelonaEls caps de llista i 2.500 persones donen embranzida al projecte independentista de Joan Carretero

"Com un tsunami", així ha definiti avui un periodista bregat l'acte central de campanya de Regrupament Independentista a l'Auditori de Barcelona. Al voltant d'unes 2.500 persones —"sense entrepà ni autobús", com ha dit l'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra—han omplet la sala al so de la música de campanya, les estelades al vent i els caps de llista i tots els candidats dalt de l'escenari. "Venim a predicar la bona nova: serem lliures, tindrem Estat", ha conclós Joan Carretero després de dues hores de discursos, vídeos i crits d'"Amb Reagrupament, Catalunya Independent".

Els primers a parlar, breument, han estat el periodista i assagista Víctor Alexander, l'historiador Fancesc Xavier Hernàndez i l'escriptor Francesc Orteu, que han començat a animar la gernació. Tot seguit han parlat els caps de llista de les quatre circumscricpions: Ferran Pujol per Tarragona, Jaume Fernàndez per LLeida, Carles Móra i Rut Carandell per Barcelona i, finalment, Joan Carretero. Mentre Pujol s'ha referit a la possibilitat de canviar el vot —"No canvies mai de culb de futbol, però pots canviar de vot si als qui has donat confiança t'han enganyat"—, l'historiador Jaume Fernàndez ha fet un discurs farcit de cites històtiques i d'esperit guerrer. Carles Móra, que ha rememorat l'esperit d'Arenys, "del poble que es fa escoltar", ha afirmat que avui es posava "la primera pedra de la Catalunya lliure que els nostres avis no han pogut veure".

La candidata per Barcelona, Rut Carandell, ha parlat de la il·lusió i de les emocions que veu en la gent des que Reagrupament va sortir a la palestra. "No feu cabal del que us diguin, nosaltres som la gent normal, la gent que vol un país normal".

Carretero, que ha fet pujar a l'escenari, a manera d'exempla i mostra, alguns reagrupats que han treballat i treballen de valent en aquesta campanya —pagada per tots els associats i sense crèdits bancaris (el que ha permès arribar a dos milions i mig de llars catalanes—, s'ha referit a l'objectiu principal d'aquestes eleccions, augurant que "si ara en sortim 6, les pròximes eleccions en serem 69". "És hora de triar, ho podem fer si volem: o Espanya o Catalunya, o viure de genolls o la llibertat".


Entre els mitjans de comunicació presents —l'acte ha estat retransmès en directe i seguit per més de 15.000 persones—, a més de periòdics electrònics com Nació Digital, s'ha vist les càmeres de TVE i periodistes d'El Mundo i Rac!, però no de la televisió pública catalana. El sileci medàtic en casa pròpia continua a l'espera de la resolució de la Junta Electoral Central al recurs presentat per Reagrupament Independentista.

L'acte final de campanya serà aquest pròxim dijous 25 de novembre a les 21:00 h a l'auditori de Girona. Demà dilluns al matí Joan Carretero i Rut Carandell seran a l'Ateneu, a l'esmorzar organitzat per a periodistes pel Grup Nació Digital i El Singular Digital (09:30 h), més endavant a la Facultat de Comunicació Blanquera, i a la tarda al Vallès, on també seran en un acte a la Universitat Autònoma.

2 comentaris:

zel ha dit...

A mi el que m'interessa de veritat és saber quina mena de polítiques socials proposen, palpables i factibles...

Xavier Borràs ha dit...

Sense Estat i amb 60 milions d'euros diaris d'espoliació l'únic que es pot fer és repartir engrunes (i encara, perquè algunes se les cobren els partits, per exemple, per fer la campanya electoral).

Tanmateix, pots veure el nopstre programa a:

http://www.futurlliure.cat/