Qui sóc


Vaig néixer a l’exvila de Gràcia la nit de Nadal de 1956.  Em dedico a la comunicació humana des de diversos vessants: periodisme, literatura, plàstica, poesia, etc. Aquí hi trobareu reflectits alguns d’aquests aspectes de la meva vida.

En aquest món que em toca de viure ara no hi sóc pas sol. Per això, en aquest full hi podeu observar els éssers que m’acompanyen en aquest viatge: la Montserrat, la Berta, la Maria i la Nua. La Montserrat i jo ja fa trenta anys que anem fent tombs plegats i desplegats; la Berta i la Maria són les dues joies de la república del casal Borràs-Escayola, l’una nada el 1982 i l’altra el 1991, dues filles úniques, doncs. I la Nua, la nostra néta estimada, nada el 2014, que és el futur.

Com podreu veure més endavant els meus interessos, aficions i idees abasten diversos camps i qüestions. M’interessa bàsicament l’àmbit de la comunicació, en tots els seus aspectes, però també els senyals de la parla, del paisatge, de la pintura... 

Potser per la meva innata curiositat també he fet molts papers en l’auca dels treballs i de les feines. El meu primer ofici va ser, als setze anys, de netejador de palmons de pasqua, però he fet un llarg i de vegades difícil camí en el món dels mitjans de comunicació i de l’edició.

Pel que fa a les idees, pel fet de pertànyer a una nació oprimida em declaro independentista, i pel fet de viure en un món que sembla que no sap quins són els seus límits sóc ecologista practicant. Estimo la llibertat i la justícia i maldo per deixar el meu gra de sorra perquè els éssers vius puguin alliberar-se de qualsevol jou d’oprobi i indignitat.