diumenge, 15 de maig del 2011

Reagrupament «reloaded»

Aquest pròxim mes de juny tindrà lloc a la ciutat de Vic la IV Assemblea Nacional de l'associació Reagrupament Independentista, que en el seu breu temps de vida ja ha passat per dues campanyes electorals, la de les eleccions al Parlament de Catalunya, en què no va aconseguir representació, i les actuals eleccions municipals, on ha tornat a fer gala del seu esperit transversal, ja que es presenta si fa no fa en una cinquantena de poblacions -des de Barcelona, Girona o Sabadell, fins a Sitges, Olot i Puigcerdà- bé de la mà d'Esquerra, bé en coalició amb CiU, SI, la CUP o altres forces locals o associades.


Aquesta IV Assemblea Nacional serà de cabdal importància per diversos motius. D'una banda podrà donar compte del nombre d'associats que, contra els mals auguris que donaven la formació per desapareguda, continuen mantenint-se'n fidels. De l'altra, serà l'ocasió de renovar de cap i de nou tota la Junta Directiva, amb l'elecció directa de 18 membres, més la ratificació dels 12 coordinadors regionals, que seran votats el 4 de juny, a més de dotar l'organització d'un nou full de ruta i d'un reglament d'organització interna, que fins ara era inexistent.


Serà l'avinentesa, també, de veure fins a quin punt els camins empresos han estat ben encarrilats, si l'organització ha estat més pendent de les dinàmiques polítiques creades a l'entorn de les conteses electorals que d'enfortir l'associació, d'adonar-se si en el fragor de les batalles i batalletes s'han perdut o no moltes naus i molts grans capitans…, si la tropa, en definitiva, ja ha guarit velles ferides o en sagna de noves.


Caldrà saba nova, imaginativa, capacitada i estoica perquè Reagrupament esdevingui un dels pilars imprescindibles de l'independentisme, més enllà de les circumstàncies temporals o dels cants de sirena dels qui es troben amb l'aigua al coll. Caldrà, en definitiva, veure si ens hem fet grans i es vol continuar endavant o ens retirem als quarters d'hivern, encara que al juny (la falç al puny) faci, efectivament, molta calor.