dissabte, 11 de setembre del 2010

Reagrupament homenatja Macià amb un cerimonial d'Estat



A dos quarts de vuit del vespre uns 200 reagrupats enquadrats amb bandera pròpia, més sis senyeres cerimonials —el penó de Santa Eulàlia, la bandera negra, la de Sant Jordi, la nacional, l'estalada i l'europea—, han fet un acte d'Estat per homenatjar, primer, Francesc Macià, als peus de l'estàtua que s'erigeix a la plaça de Catalunya de Barcelona, i, després, al Fossar de les Moreres.

Rut Carandell i Carles Móra han fet l'ofrena floral a Macià, acompanyats del so dels tambors i dels grallers, i ells mateixos, després de la passejada de més d'una hora pel Portal de l'Àngel, carrer del Bisbe, Ferran, i Argenteria, han fet els parlaments de rigor i de glòria i honor als màrtirs al Fossar de les Moreres.



L'alcalde d'Arenys de Munt ha fet un discurs contundent i alhora assenyat, en què ha repassat les que ha qualificat d'«indiignitats» que pateixen els catalans, com la persecució lingüística i l'espoli fiscal. Per la seva banda, Rut Carandell ha reivindicat que« tots hem de votar per la independència», però que no hem de deixar de fer-ho perquè algú pretengui fer-nos creure que no s'estan fent bé les coses. Finalment, Jordi Gonzàlez ha homenatjat tots els qui han donat la sang pelr la llibertat del país, i ha manifestat que som hereus de tots els màrtirs de 1714, però també de tots els posteriors, des d'Andreu Nin fins a Puig Antich. La cerimònia ha continuat amb l'ofrena floral davant la flama —a la qual s'ha afegit dues roses en honor dels maulets valencians que també hi són soterrats—, la Muixaranga i el cant dels Segadors.

Reagrupament ha mostrat avui el seu múscul independentista i sembla que amb diferència amb d'altres formacions, que amb prou feines han aplegat, totes sumades, la cinquantena de persones, com ha estat el cas d'Unitat Nacional, Solidaritat Catalana i Esquerra Republicana.