dijous, 3 de setembre del 2009

Osona.com : Osona.com, guardonat amb el Premi Nacional de Comunicació

Osona.com : Osona.com, guardonat amb el Premi Nacional de Comunicació

La Generalitat ha fet públics aquest dimecres els guanyadors dels Premis Nacionals de Comunicació. El diari digital osona.com, del Grup Nació Digital, ha estat guardonat en l’apartat de Comunicació de Proximitat.

Els Premis s’entregaran el dimecres 14 d’octubre, al Palau de la Generalitat. A l’acte, hi assistiran el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, i el conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs.

Els membres del jurat han valorat que “quan encara no era gens evident el paper que jugaria Internet en els mitjans de comunicació, els promotors del diari digital Osona.com van decidir que el futur passava també pels formats digitals”. Amb els anys, ha nascut el Grup Nació Digital, que ja compta amb 15 publicacions digitals. El jurat considera que “Osona.com s’ha convertit en una important eina informativa, que posa de manifest el paper protagonista de la informació de proximitat també en l'àmbit digital. A més, s’ha posicionat entre els primers llocs de l’audiència d’Internet dels mitjans de comunicació de Catalunya”.

Enguany, el jurat dels premis està copresidit pels consellers Joan Manuel Tresserras i Jordi Ausàs, que assisteixen a les reunions amb veu però sense vot. El jurat està format per personalitats rellevants del món de la universitat, Consell Audiovisual, periodistes i a títol individual, com Joan B. Culla, Rafael Jorba, Santiago Ramentol, Enric Marín, Miquel Moragas o Lluís Bassat, entre d’altres.

La notícia ha estat rebuda amb gran satisfacció a la redacció del diari osonenc. “L’obtenció d’aquest premi ens anima a treballar encara més en la línia que estem seguint des de fa molts anys. Tant pel que fa a Osona.com com al conjunt del Grup Nació Digital”, explica Miquel Macià, editor del grup.

Macià ha aprofitat l’avinentesa per agrair la tasca de les persones que han envoltat Osona.com des dels seus inicis: “Aquest és un bon moment per recordar i agrair a totes les persones que han cregut en Osona.com en aquests 14 anys, des dels anunciants fins a la gran família de col•laboradors que aporten material desinteressadament perquè el diari en faci difusió. I també tots els qui amb les seves opinions estan fent-nos millorar dia a dia, així com els companys i companyes dels mitjans de comunicació comarcals amb qui mantenim vincles no pas de competència, sinó de cooperació, avançant tots plegats per exercir cada dia més bé la nostra professió”.

Pioner dels mitjans digitals

Osona.com és un diari digital d'informació comarcal. Va començar a funcionar el 19 de maig de 1996. Es el segon diari digital genuí més antic de Catalunya, només per darrera de Vilaweb.

Forma part del Grup Nació Digital, junt amb d'altres capçaleres territorials -ubicades al Bages, el Gironès, el Ripollès, la Garrotxa, el Vallès Oriental i el Lluçanès- i altres de caire temàtic, com Diari de la Crisi.cat, Meteoclub.com, Diari Forestal.com, fins a un total de 15.

Osona.com ha tingut audiències mensuals superiors a les 150.000 visites i a 1.350.000 pàgines vistes, amb un nombre d’usuaris únics a tocar dels 40.000. Osona.com va ser el primer diari digital de fora de l’àrea metropolitana que va accedir al control OJD, el desembre de 2002, només per darrera de grans mitjans com Vilaweb, TV3, Avui o El Periódico.

Un diari independent i portaveu de la catalanitat

“Osona.com mantindrà el seu caràcter de diari molt proper a la gent, arrelat al territori, sensible a les crítiques que rep. I portaveu d’una catalanitat radical, democràtica i sobiranista, independent de qualsevol poder polític o econòmic”, apunta Macià.

“La premsa digital ha trencat els monopolis que reservaven l’exercici efectiu de la llibertat de premsa només als qui tenien els diners i els suports polítics suficients per sostenir un diari de paper, una ràdio o una televisió. Ara, amb Internet, la circulació de les informacions i les opinions ja és imparable”, afegeix l’editor de Nació Digital.