diumenge, 3 de maig del 2009

Un reagrupament per la independència: si sumem, podem!

Joan Carretero ha tornat a parlar clar en una entrevista a l'Avui, per si no ho havia fet ja prou diàfanement amb el seu Patriotisme i dignitat del passat 18 d'abril.



El metge de Puigcerdà sembla haver connectat amb el pensament de molts catalans que estan farts d'aquests darrers trenta anys de democràcia transfranquista i d'enganys en què ens han col·locat tots els partits parlamentaris, inclosos els dirigents actuals d'Esquerra: de la política del peix al cove a l'encaix amb Espanya passant per la collonada de la gestió social… A més a més, parla dels catalans decebuts i emprenyats amb un substantiu que semblava foragitat de la nostra parla: patriotes, i estén la necessitat de la independència a tota la nació i no solament a la comunitat autònoma.

Un altre punt de vera connexió d'en Carretero amb el pensament de tants i tants independentistes és la claredat de l'objectiu, alliberat de les noses ideològiques i dels partits a l'ús: ni dretes ni esquerres, independència. Més clar, l'aigua.

Encara, en el seu discurs, un repte al posicionament dels qui encara es pensen que amb Espanya s'hi pot fer res: o ets amb els unionistes o ho fas amb els independentistes; si t'alinees amb la segona opció no hi ha pacte que valgui amb Espanya, ans la declaració unilateral de la independència, com s'ha fet, de forma pacífica, en unes quantes nacions del món. Els espanyols sempre ho han tingut prou clar: más vale roja que rota, i la seva única raó d'existir és la nostra anihilació com a poble.

És l'hora, doncs, del reagrupament per la independència: si sumem, podem!

3 comentaris:

Quico Ventalló ha dit...

D'acord, jo també m'afegeixo!

GOS GÀNGUIL ha dit...

Tots units fent força!

Anònim ha dit...

Hola Xavier. Primer de tot: molt bo el bloc. Floretes a part, la estrategia d'en Carod per al primer tripartit de no instaurar un frontisme unionistes-independentistes com al pais basc va fracassar estrepitosament amb la seva dimissió per cas Perpinyà, afavorida per en Puigcercos i malgrat el support de gran part de la milutnacia. La seva segona gran errada ha estat interpretar que la pujada de vots d'ERC era un plebiscit per al segon tripartit. Els resultats del Pais Basc no fan més que identificar PSOE y PP, conjuntament, com els enemics dles drets dels pobles. Carretero, per tant i lamentablement, te tota la raò.
Ara, com be dius, toca sumar.
Salut.