dijous, 26 d’abril del 2007

Ultratge rima amb esclavatge: Iniciativa Puteja Catalunya

Joan Saura s'està guanyant el sobrenom del nou Stalin català (també podrien dir-li Lenin, perquè de fet va ser qui va iniciar les «purges» que van acabar amb la vida d'uns quants milions de russos, executats o morts de fam). El Saura, i els seus «mortadel·los» (iniciats a l'època de Miquel Sellarès, el dues vegades defenestrat del Govern de la Generalitat), «especials» i infiltrats diversos dels Mossos d'Esquadra, s'han posat com a principal fita anorrear qualsevol intent de radicalització dels antisistema i de l'independentisme no alineat. Caldria esbrinar si per fer-li un favor a ERC o, paradoxalment, per a tot just el contrari.

De primer, tenim el cas de la jove anarquista catalana Núria Pòrtulas, detinguda sense proves i sense judici a Madrid. És bo de recordar, ara i aquí, la immensa mania persecutòria que els comunistes han tingut i tenen arreu per les idees llibertàries, especialment i històrica a Catalunya, com s'ha demostrat, també, amb la infecta pel·lícula Salvador, un malaurat intent dels progres per maquillar la mala consciència que encara arrosseguen per haver abandonat el jove anarquista català a la seva dissort i on, oh déus, fins i tot els carcellerts i els torturadors són «bona gent»!. (També és bo de recordar, per si algú se n'havia oblidat, que tant Saura com la Mayol i gairebé tota la plana major d'Iniciativa per Catalunya són membres del comitè central del PSUC, com ho havien estat la majoria de membres de la plana major d'EUiA, que han demanat explicacions a Saura sobre l'afer Pòrtulas..., o encara, els falsos Verds provinents tant del PSUC com de Bandera Roja… Com es nota que vénen eleccions municipals! Per cert, què hi tenen a dir, a tot això, els militants, simpatitzants i votants d'IC? Ja els està bé que detinguin els joves catalans que no es conformen amb aquesta pantomima de democràcia i de govern regional?)

De segon, un seguit de sospitoses actuacions contra el jovent independentista no alineat: un «estrany» incendi fa dues setmanes a la seu de l'Assemblea de Joves de Gràcia —al carrer Ros d'Olano—, amb posterior itervenció del Mossos (que en van inspeccionar el local sense testimonis i en van impedir l'entrada de qualsevol afectat); les arbitràries detencions de sis joves durant la darrera diada de Sant Jordi, i, tot just ahir, la detenció i posterior posada en llibertat amb càrrecs de dos joves Maulets per «ultratge» a la bandera espanyola, ja que aquests patriotes, junt amb uns quants de més, per denunciar els 300 anys de la caiguda d'Almansa, van tenir la bona pensada de despenjar el drap espanyol de Montjuïc i al seu lloc hissar-hi una estelada. L’acció s’emmarcava en la Jornada de lluita nacional arreu dels Països Catalans convocada avui per la Campanya 300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència. El motiu de les accions d'ahir era recordar que el 25 d’abril de 1707 els catalans i catalanes vam perdre la Batalla d’Almansa i amb ella començà l’ocupació militar espanyola dels Països Catalans.

És curiós que Saura i els seus Mossos hagin acusat aquests joves d'ultratge quan, de fet, l'ultratge real és que el castell de Montjuïc (on va ser executat pels militars espanyols el president Lluís Companys) encara estigui en mans del »glorioso ejército español», el matex exèrcit que ja fa més de 70 anys es va aixecar contra la República catalana i des d'on, invaribalement, cada cinquanta anys bombardegen Barcelona. Només des de la misèria de l'esclau és pot adduir que és un ultratge una tal acció de restitució democràtica.

Tenim, doncs, els catalans mala peça al teler amb tots aquests progres i llur iniciativa, que puteja Catalunya.

1 comentari:

charvel112@yahoo.es Marc López ha dit...

Es dificil gobernar la rebeldia, molt mes dificil es gobernar tenin l´inocencia dels joves al davant... per aixo es bonic ser jove per aquest ideals utopics... pero amb la ma al cor ... es molt dificil reaccionar davant de l´ilusio que mai haurien de haber perdut. saludos...