Francesc Puigpelat signava aquest dilluns a l'Avui un article en què, entre d'altres fineses, manipulava una conversa que havia mantingut amb Marcel Coderch, secretari de l'Associació per a l'Estudi dels Recursos Energètics (AEREN) i membre de la Taula del Diàleg per les Nuclears. La manipulació és tan matussera que fa aparèixer aquest olotí, promotor, suara, del Decreixement, com si fos pràcticament un defensor de l'energia nuclear! (quan de tothom que està mínimament informat és prou sabuda la seva posició, que defensa, a més, amb sengles articles arreu i des de Crisi Energètica).
L'Editorial d'aquest mateix dia també apostava clarament per no tan sols no tancar les centrals existents, sinó per fer-ne de noves, tot adduint els grans avenços tecnològics actuals (inexistents).
L'Avui llepa la mà de l'amo (Lara) i alguns dels seus periodistes, com Puigpelat, manipulen descaradament i deshonesta, tot mancant a l'ètica professional.
Publicarà l'Avui l'article que els ha enviat Coderch?
Publicarà l'Avui, d'una altra banda (un altre exemple de censura?) l'article «Ara que el tumor desapareixerà» –sobre la situació al País Basc després de l'alto el foc d'ETA– que fa quinze dies va enviar Henrike Knörr (Catedràtic de Filologia Basca (UPV-EHU) i Director d’Investigació d’Euskaltzaindia) a Pere Tió i Vicent Sanchís?
Mentrestant, la majoria dels seus treballadors han fet vaga de signatures pels problemes que, amb diners públics, no havien de tenir.
Però sembla que n'hi ha que, com Puigpelat, potser es deuen fer un sobresou.
1 comentari:
Sobre aquest mateix tema acabo de llegir un article molt interessant de Jordi Armadans: "Protegiu-vos de la moda pronuclear", que, alhora, respon a un altre del filòsof Carles Armengol: "Greenpeace, nuclears i canvi climàtic: la credibilitat del discurs".
Últimament no són pocs els que defensen un retorn a les meravelles que ens va aportar Txernòbil... Viure per veure!
Publica un comentari a l'entrada