dissabte, 20 d’agost de 2005

La (des)Gràcia de Maragall (que ho arreglarà tot, tot i tot)


Mentre les autoritats gracienques (normativistes i alternatius) es manifestaven contra la violència a què s'ha sotmès la vila (per part de policies i provocadors), les altes autoritats del país i de la ciutat (Maragall, Clos i Mascarell, a la foto d'aquesta tarda de dissabte) es passejaven pels carrers guarnits per informar-se de viva veu dels veïns dels problemes causats per l'alcoholització i el tot s'hi val que d'uns anys ençà s'han instal·lat a la inFesta Major de Gràcia.

Maragall no ha dit res de substancial, tret que «tot s'arreglarà», com aquella nena de l'anunci que deia que el seu papa ho arreglaria tot, tot i tot. (Però el papa Zapatero no ha vingut, perquè estava enterrant soldadets espanyols.)
Ha causat estranyesa que el regidor Ricard Martínez no acompanyés aquestes altes autoritats.
Sortosament la inFesta s'acaba demà i per l'any que ve s'augura l'inici de la privatització i el lloguer, a tant l'hora, de segurates per a cada carrer i plaça. És, de fet, el que es volia, a mést de tractar de criminalitzar els vius moviments socials que són al i del barri.
Els pròxims aldarulls s'albiren a Sants (i, pel cap baix, per l'Onze de Setembre). Temps al temps.

1 comentari:

Enric Borràs ha dit...

Això dels segurates ja se m'havia acudit que passarà, però vaig pensar: millor no donis (males) idees. De fet, en alguns locals del barri ja n'han posat enguany.
Mala peça al teler, xinès i clandestí, de Gràcia.
Com bé dius, temps al temps.