dimarts, 12 d’agost del 2003

Del foc a les brases

Ja hi tornem a ser: el foc crema el país, la gent, els boscos…

El ministre espanyol de l'interior Acebes ha amenaçat déu i sa mare perquè a Donòstia van cremar el drap espanyol. I aquí tots volen fer-se la foto al costat de l'alcalde de torn d'algun dels pobles afectats pels incendis que cremen els termes de Sant Llorenç Savall i el parc de Sant Llorenç de Munt. Ha sortit a TV3 el tal José Montilla, amo de la Diputació de Barcelona , dels parcs de la Diputació, dels castells de la Diputació i de l'herència franquista de la Diputació, i només ha sabut obrir la boca per dir bajanades de l'alçada d'un campanar.

Sense exèrcit ni forces vives qualsevol incendi es converteix en la impotència de les batalles perdudes, de què tant en sabem els catalans. Els ramaders, els pagesos, i els propietaris forestals, tots ells autèntics defensors de la terra, saben prou bé què s'hi juguen i estan farts de demanar ajuda, camins arranjats, sotaboscos més agençats…, i control sobre el territori en què viuen, que és "modulat" per una corrua de pixatinters als despatxos de Barcelona (que es reparteixen a hòsties els de la Inicitiva, l'Esquerra, els Socialistes i el Convergentum).

Ningú no ha tocat el "pito" per fer formar la tropa de milers de voluntaris que –ho sé del cert– estan disposats a anar i a fer el que calgui per ajudar en circumstàncies tan tràgiques com les que hem de viure aquest maleït estiu de 2003.

I això que tenim una Agenda 21! Quina puta sort.