dissabte, 21 de febrer del 2009

Ha mort n'Agustina Comas (Quildeta)

Aquesta matinada ha mort n'Agustina Comas Rovira, Quildeta, a l'edat de 85 anys. Era la vídua de l'enyorat Hermenegild Borràs, Quildet (1922-2007), qui al seu torn era germà de Maria Borràs, que ens va deixar el passat 27 de novembre de 2008. La vella nissaga dels Borràs va desapareixent irremissiblement.

L'Agustina era una dona d'una vitalitat abassegadora, com una tempesta i un terratrèmol plegats. Era molt riallera i d'una bellesa quasi exòtica. Sempre la recordo de bon humor i tan afectuosa!

Servo una imatge inesborrable. Una tarda, al Tossal de mon pare, a Gandesa, hi vam anar a berenar: magre, formatge, bones llesques de pa..., i les figues tendres i dolces que ens oferia la figuera sota la qual ens refrescàvem del sol estiuenc. Recordo molt bé la Quildeta com s'anava omplint la boca de figues i pa (menja de Déus) i com reia —i ens encomanava a tots la seva joia de viure—, amb la pitrera que li anva amunt i avall, i de tant en tant un traguet de vi del carretell. Una tarda inoblidable!

No t'oblidarem, doncs, estimada Agustina!

[Qui vulgui i pugui donar-li comiat, aquí hi teniu les dades.]

1 comentari:

GOS GÀNGUIL ha dit...

D.E.P.

Bonic epitafi.

P.S. Cony, jo tinc part de familia a Gandesa.........