divendres, 11 d’abril del 2008

El Govern espanyol imposarà el transvasament de l'excedent dels regants de l'Ebre a Barcelona

(Servei d'Ecodiari per a Nació Digital.)

Fonts ben informades de la Presidència de la Generalitat han filtrat a alguns mitjans d'informació que, com a molt demà, es farà públic l'acord del govern Zapatero de promoure de manera immediata la interconnexió de l'excedent d'aigua dels regants de l'Ebre cap a Barcelona, contravenint els compromisos de l'Agència Catalana de l'Aigua i del propi executiu català.

Segons aquestes fonts, l'obra —d'interconnexió entre el Consorci d'Aigües de Tarragona i Aigües Ter-Llobregat—, que s'executaria immediatament, abastaria els municipis de Tarragona, el Vendrell, Vilafranca del Penedès, Olèrdola i Abrera, tindria un cost de 180 milions d'euros (9 vegades més que la proposta de la Generalitat de fer la captació puntual del Segre) i trigaria a fer-se, pel cap baix, entre set i nou mesos, amb què no es garanteix que la conurbació de Barcelona no hagi de patir talls en el subministrament passat l'estiu.

També ha transcendit que el cabal portant serà d'1,2 metres cúbics d'agua per segon durant l'època de l'hivern. Tanmateix, donada la infraestructura de l'obra és del tot plausible pensar que aquesta canonada serà permanent i podrà "xuclar" aigua de l'Ebre sempre que calgui. Una altra dada a afegir és que l'acord inclou, també, pagar els regants de l'Ebre —que ja cobren 13 milions d'euros anuals per la seva contribució a Tarragona— per aquesta captació.

Els compromisos contrets per Montilla, que va dir que aquesta obra no era possible, i per l'ACA, que s'havia emparaulat davant de la Plataforma de Defensa de l'Ebre, han quedat desbaratats per la decisió del Govern espanyol, que un cop més imposa —amb el beneplàcit d'ERC i Iniciativa (amb CiU a les bambolines)— la seva voluntat per damunt de la dels catalans. L'objectiu final, per damunt fins i tot de la qüestió de l'aigua, sembla evident: la destrucció total de totes les institucions nacionals.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Només comentar-te que -per si et ve de gust- t'he proposat per un meme amb regust de sal...

Salut