dimarts, 26 de juny del 2007

Alstrom compra Ecotècnia

Alstrom, el grup de transport i d'energia ha anunciat la seva entrada sobre el mercat dels fabricants d'aeromotors amb l'adquisició de l'empresa catalana Ecotècnia per 350 milions d'euros. Completa així la seva gamma d'equipaments per a la producció d'electricitat, que va dels illots convencionals de central nuclear (turbines...) a la solar passant pels grans equipaments destinats a les centrals que funcionen al carbó o al gas i a les preses hidroelèctriques.

La societat Ecotècnia ocupa 765 assalariats en cinc fàbriques a l'Estat espanyol i fa aeromotors d'una potència de 0,64 a 2 megavats (MW) tot desenvolupant actualment una màquina de 3 MW. Ben implantada en el mercat espanyol -el segon a Europa darrere Alemanya-, realitza prop de la meitat del seu volum de negocis (aproximadament 350 milions d'euros el 2007) en l'exportació.

Alstom, l'empresa dirigida per Patrick Kron es reforça així en les energies renovables, un dels sectors on no ha deixat|acabat de desenvolupar-se aquests últims anys, des que el «sense C02» s'ha fet un eix estratègic dels fabricants d'equipaments i dels productors d'electricitat. A més a més de l'eòlica i de la millora de l'eficàcia de les seves turbines (menys combustible per a més energia), Alstom inverteix en projectes de captura-segrest de CO2.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

I què vols dir? ho trobes una bona notícia? Ecotècnia és una cooperativa fundada fa vint anys per un grup d'estudiants. Per poder vendre-se-la a una multinacional l'han de convertir primer en SA i així després es podran embutxacar un grapat de milions cadascun d'ells.

Xavier Borràs ha dit...

De bona notícia, res. Ecotècnia va ser pionera quant a l'energia eòlica a Catalunya, i ja sabem en quin nivell estem al país: el pitjor de l'Estat! Ara haurem d'estar pendents quant a les renovables del monopoli de torn i de la miopia política dels qui ens dirgeixen.

Anònim ha dit...

S'anomenen aerogeneradors, no aeromotors, ja que generen energia. Només com apunt.