dilluns, 30 d’octubre del 2006

Censura i indiferència

Si fa uns dies mon germà, Enric Borràs, denunciava la censura a què ha estat sostmès pel PRC, avuiu li toca el torn al PACMA (Partit Antitaurí Contra el Maltractament Animal).

Televisió de Catalunya (TV3) s'ha negat a emetre l'espot electoral del PACMA a les 12:15 i a les 13:20 hores tal i com estava establert per la Junta Electoral, exercint la censura prèvia sobre el seu contigut qualificat com a capaç de "perjudicar moralment als menors d'edat", atemptant a la llibertat d'expressió. És evident que la lluita pels drets dels animals, després d'aquesta campanya electoral, quedarà íntimament lligada a la defensa dels drets fonamentals de les persones, tals com la llibertat d'expressió i l'erradicació de la censura prèvia. (Podeu veure l'espot clicant aquí.)

Però encara pitjor que la censura és la indiferència amb què els mitjans de comunicació públics tracten els qui no abasten representació parlamentària per ser tractats com a iguals en al cursa de sortida que és la campanya electoral. És el cas d'Alternativa Verda, partit degà de l'ecologia política catalana, que es veu sotmès a l'ostracisme de tants periodistes demòcrates que, ai las, no signen la informació electoral per l'afer del minutatge imposat pels partits parlamentaris. La solució és prou fàcil: no n'informeu, ningú no us hi obliga-

Recomanació per a indecisos: vistes les coses com estan (un panorama desolador per al nostre país) els qui hagueu decidit de votar però encara esteu indecisos, feu-ho, a Girona i a Tarragona, per Els Verds-Alternativa Verda, i a Barcelona i Lleida pel PACMA.