dilluns, 17 de maig del 2004

La Comissió de la Dignitat viatja a Madrid pels Papers de Salamanca

El Secretariat agraeix la carta del Premi Nobel de la Pau Adolfo Pérez Esquivel al president del Congrés dels Diputats

Una delegació del Secretariat de la Comissió de la Dignitat viatjarà demà a Madrid per ser present al debat i votació de les cinc proposicions no de llei presentades per partits del Principat de Catalunya i del País Valencià en què es reclama la immediata devolució de la documentació retinguda a l’Archivo General de la Guerra Civil, els anomenats Papers de Salamanca.

La comitiva catalana, amb el suport de la la carta (adjunta) que el Premi Nobel de la Pau, Adolfo Pérez Esquivel, va enviar al president del Congrés dels Diputats, Manuel Marín -en la qual, atenent al dret que qualsevol poble té a la recuperació de la memòria històrica, demana “que es facin els esforços necessaris per a solucionar amb justícia i sense més dilació aquest tema”-, estarà formada per Toni Strubell, Josep Guia, Elisenda Romeu, Josep Altaió, Joaquim Forn, Antoni Vives i Enric Borràs. D’altra banda, aquesta delegació estarà acompanyada d’un equip de televisió irlandès, que està fent un reportatge sobre la Comissió de la Dignitat i els Papers de Salamanca.

El Secretariat de la Comissió de la Dignitat apel·la al sentit de responsabilitat de totes les organitzacions polítiques i governamentals perquè no es defraudi la confiança expressada per milions de ciutadans. El Secretariat vol recordar, també, la recent decisió unànime de les Corts valencianes pel retorn dels arxius i demana al Partit Popular de Catalunya que segueixi l’exemple dels seus correligionaris del País Valencià.

La CdlD enten que, de fet, es debat sobre la naturalesa de la democràcia i sobre principis tan universalment reconeguts com el de la inviolabilitat de la correspondència, el dret a la propietat, etcètera.

Sense reconeixement del passat i reparació dels danys causats no hi pot haver ni perdó ni reconciliació.