divendres, 25 de setembre del 2009

D'osona.com a la Nació Digital

CELEBRACIÓ PREMI OSONA.COM from NaciodigitalTV on Vimeo.



Aquest passat dimarts, 22 de setembre, vaig tenir l'honor de parlar, a requesta de Miquel Macià, el seu director i editor —i amb motiu del Premi Nacional de Comunicació atorgat a la publicació digital osona.com (del grup Nació Digital)— d'un dels reductes de llibertat que encara resten al nostre país per als professionals del periodisme.

Osona.com, que va ser a l'inici d'aquest gran grup comunicatiu que és Nació Digital, és un exemple preclar del nou periodisme glocal. La comarca d'Osona, que deu ser una de les zones d'Europa amb més periodistes i mitjans de comunicació per metre quadrat, ens ensenya, amb osona.com, com fer comunicació de proximitat des del més petit dels pobles o el més minúscul dels actes fins arribar, amb la suma de la resta de publicacions escampades arreu, a aquesta Nació Digital que treballa i actua amb plena llibertat.

Amb tenacitat i esforç, sense dependències (i sense milionàries subvencions de dubtosa justificació), naciodigital.cat basteix de manera professional l'espai comunicatiu català de forma brillant i sense concessions ni partidismes.

M'honora, doncs, de formar part d'aquest grup de periodistes i professionals encapçalats per Miquel Macià.

Llarga vida a osona.com! Llarga vida a Nació Digital!

P. S.: No voldria oblidar-me de felicitar avui mon nebot Enric Borràs Abellò que ha aconseguit que condemnessin el mosso d'esquadra que el va agredir el 18 de març, durant les jornades de protesta estudiantil contra el pla Bolonya. Ara caldria que el senyor Saura, conseller espanyolista on n'hi hagi, faci els deures i dimiteixi. I que fotin fora el mosso i tots els comandaments per incompetents. I, de passada, que el senyor degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, doni explicacions públiques (que ja li hem demenat reiteradament) de per què no va assistir ningú de la institució al judici, contràriament al que havien promès.